Para Pengikut :)

Wednesday, December 1, 2010

Peperiksaan, Soalan Bocor? Ape?


Setiap Tahun mesti dengar.
Pasal Soalan Bocor ni.

Lu O'lls perasan tak? Setiap tahun kita berexam ni, mesti ada yang tak kena. Tak kena dari segi soalan la. Semalam exam, hari ini cerita pasal soalan bocor la. Benda tu pasti ada setiap tahun. Pagi ni aku terbaca satu artikel di Kosmo! tentang Bahasa Melayu 2 tidak bocor, dan tergerak untuk menulis tentang ini selanjutnya. Kadang-kadang kita confused dari mana asalnya punca ini? Adakah ini hanya khabar angin? Atau benda yang telah dirancang yang sengaja dihebohkan?

Dari Kosmo!

Setiap tahun mesti ada pelbagai jenis soalan bocor. At least satu soalan bocor mesti keluar surat khabar. Kadang tu, membuatkan pelajar yang menduduki peperiksaan semakin takut dengan situasi dimana mereka kena re-test lagi sekali paper yang bocor tu. Apa lah masalah peperiksaan sekarang. Walhal, seingat aku, tiap-tiap pagi Ketua Pengawas asek sorong beg troli dia membawa soalan dan disimpannya dalam satu almari yang berkunci. Mangga Solex kot Siap ada kod rahsia lagi. Macam mana la boleh terbocor. Lu O'lls ada komen tak? Mungkin Lu O'lls tahu dari mana datangnya kebocoran soalan ini? Atau ada pengalaman soalan dibocorkan? Jom kongsikan pendapat anda tu.


7 Babel:

cik ciput said...

teringat masa SPM dulu, dengarnya soklan sejarah bocor, so gov kuarkan soklan set ke 2..habes soklan2 spot sume x kuar..arghh!!tension2..

Shaofie said...

yeke? xpenah tahu pun. ape ape pun. semua nya berakhir dengan satu kenangan.

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Aku dulu PMR 2004 BM soalan bocor, sejibiks keluar macam cikgu BM aku cakap, wah, ha, ha...

biarlah bocor, tak kisah pun...

HEROICzero said...

bocor x bocor, stil x leh jawab keh3x

Shaofie said...

mizi : suke ko kan...

adil : hahaha. teringat kisah dekat SMKLK dulu..

Eutakio-rexa89 said...

taw xpe wehh..
cuak je adik aku kena re-test..
xnak duk lama2 kat sekolah kot..

suka-suki je kan kate paper bocor..
kena buat paper dari paip r kot..
x bocor..
banjir je~~

Shaofie said...

hahaha floee!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...