Para Pengikut :)

Monday, December 6, 2010

Handphone Blueberry atau Buah Blueberry?


Khasiat Buah Blueberry.
Siapa tahu?


Blueberry ok, bukan Blackberry. Semua orang tahu Blackberry tuh handphone canggih alaf baru. Blueberry ini sejenis buah yang bagus dan berkhasiat. Sesiapa je yang dapat beli buah ni, makan elok-elok ya, simpan untuk hari-hari berikutnya. Bukan apa, khasiatnya terlalu tinggi. Tapi apa boleh buat, strawberry pun susah nak dapat, inikan pula Blueberry. Meh aku ceritakan serba sedikit tentang khasiat Blueberry ni;
  • Diantara buah yang mempunyai Anti-Oxidant tinggi
  • Ada juga Flavanoid lain iaitu Beta Carotine, Lutien dan Zeaxanthin.
  • Terdapat juga pelbagai jenis Vitamin di dalam buah ini.
  • Maklumat lanjut boleh check kat sini. Pendek kata, memang lengkap lah buah ni.
Segala jenis buah dah Blend dalam tu.
Sedia untuk diminum je.

Nutrient memang lengkap, padat dan tentunya kepada pengamal diet sihat, buah ini adalah salah satu yang bagus untuk diamalkan. Aku? Tak pernah lagi petik atau makan secara freshnya dari ladang. Tapi aku ni sukakan Kek Blueberry. Berbanding dengan kek Coklat, Aku lagi prefer untuk makan Kek ini;

Ini untuk Breakfast pagi? Melampau.

4 Babel:

Privacy_Resident said...

jus tu buat aku horny! HAHAHA

Syafiq Rosli said...

buah dya xbpe sedap kot..huhu

Shaofie said...

privacy : hahaha. len mcm nih.

syafiq rosli : sedap laa.

(One) SiTi* said...

wahaahahaha...sedap siot!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...