Para Pengikut :)

Wednesday, December 8, 2010

Pakai Smart Tag Kalau Nak Laju.


Masalah Jalan Raya.
Tetap Masalah Dunia.

Ada lagi satu masalah yang aku nak kongsi dengan Lu O'lls semua. Kalau dekat Highway, tak kira lah Lu O'lls lalu Sprint ke, Duke ke, MetraMex ke, atau Utara-Selatan Highway sekalipun, perasankah bahawa Tol disitu tidak semuanya bewarna Hijau? Hijau yang aku maksudkan ni lampu yang dekat atas tol tu. Perasan perasan? Boleh kira dengan jari berapa je yang buka. Betul?

Gambar dari Chain Morad.
Gambar ini sekadar Hiasan.

Kenapa boleh jadi macam ni? Aku pelik betul. Sediakan ruang tol banyak-banyak tapi lampu merah. Kadang-kadang tu kesian dekat orang yang beratur panjang untuk ambil tiket ataupun membayar tol. Dan ada pula yang senang-senang amek short cut untuk potong line ketika beratur. Ini pun sikap kita jugak. Aku bukan nak marah sesiapa, alangkah bagus kalau jalan raya ni penuh dengan disiplin dan tatasusila pemandu. Dan pihak tol tu pun, alangkah indahnya kalau kesemua ruang di buka kepada orang ramai lalu, tak gitu? Melancarkan keadaan. Takkan la nak tunggu sampai semua rakyat Malaysia pakai Smart Tag baru nak buka. Tiada perasaan marah, cuma untuk berkongsi pengalaman je. Rakyat Malaysia Prihatin kan?

5 Babel:

Enna Banana said...

isk! betul tuh! tapi skang still ada orang tanak pakai touch n go and smart tag padahal benda tuh bukan mahal pun! isk!

Shaofie said...

haaa. betul kan? murah je. macam goreng pisang kat kedai cik kiah. hehehe

HEROICzero said...

ceh. bahaya duh pakai smart tag. org dok pecah kcermin kereta sebab nak rembat smart tag tu jek. baik pakai touch n go.

sexy jek bunyik.

touch....

and go.

Shaofie said...

adil : xsngke ade bunyik. ntah-ntah suara ko. hahaha.

10jarijemari said...

i loiiikkeee~

i touche...i Gooeee~ ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...