Para Pengikut :)

Friday, December 3, 2010

Isu Kereta Tak Pernah Selesai?


Sibuk orang bercerita tentang Kereta.
Ala, kereta 5 bersaudara tu.

Ini Bukan Kereta 5 Bersaudara.

Dan aku nak tak nak bercerita tentang kereta 5 bersaudara mahupun pemanduan uji kereta kembar 5 itu. Yang menjadi persoalan, Adakah Kereta masa kini merupakan lambang kekayaan? Straight to the point; kalau kereta kancil, orang kata orang miskin betul? Adakah kalau menggunakan kereta BMW baru orang kata kaya? Kadang kala mentaliti manusia telah pun ditakuk lama. Masa dulu-dulu pun pemikiran aku masih dijajah media cetak dan elektronik ni, tapi bila zaman berganti zaman, baru aku tahu yang semua orang mampu memiliki segalanya. Asalkan berusaha, rezeki takkan kemana. Sekarang ni, nak pergi fakulti yang sejengkal pun kena naik kereta. Ok. Salah topik. Itu topik lepas. Lu O'lls ada pendapat tak? Mungkin tak setuju dengan persoalan yang aku kemukakan? Jom sharing-sharing.

Mak aih! Confirm bus shuttle tak boleh carik makan lepas ni.

7 Babel:

SIM YEE said...

Tak faham apa kereta 5 bersaudara.
Tapi pendapat i tentang kereta yang melambangkan kekayaan. Me tak setuju sebab bapa I miskin tapi keretanya BMW. Orangnya kedekut pula. Well, ini pendapat saya.

Mr H said...

semua bergantung kepada perception orang.. Ada satu taukeh ni, kaya gila.. tapi, relax je pakai singlet naik c70..

Shaofie said...

sim yee : kereta 5 bersaudara tu yang the latest gossip about the proton car. lekir,tuah,jebat,kasturi and lekiu. well, it's a mentality. the way malaysian accept it as a perception.

Mr H : hahah. itu memang selalu aku nampak. rilek je pakai singlet. mungkin dia tak mau show off. hahah.

Darkbatman said...

mgu ne memang ramai post pasal kete pahlawan.. nampak gahh je bro.

Shaofie said...

eh abg aie, kete abg aie pon berpahlawan gak. satria neo kan? hahahah.

Syafiq Rosli said...

hoho..gle la..kete da smart nama yg xleh thn tuh

Shaofie said...

syafiq : hahaha. tapi we shud proud because we have our own brand. nama history tuh. mana ade orang jepun nama jebat. hahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...