Para Pengikut :)

Thursday, December 16, 2010

Nenek Pun Ada Facebook? Giler Kentang!


Baca-baca Kosmo hari ni, dapatlah tahu yang seorang nenek tu merupakan pengguna tertua sekali dalam Arena Facebook. Terkejut aku. Nama nenek ni Lillian Lowe yang berusia 103 tahun. Tujuan dia bukak akaun Facebook ni sebab nak berhubung dengan cucu dan cicitnya.

Ini lah nenek Lillian. Dan itu salah seorang cucunya.
Sumber dari Kosmo.

Bila tengok nenek ni, nampak sangat pengaruh Facebook dah semakin berleluasa. Mark Zuckenberg berjaya meluaskan empayarnya. Nenek tu siap main dengan IPad lagi. Aku punya wishlist kot. Ok. Sabar-sabar. Nenek ni kata Facebook ni juga memberikan maklumat terkini disamping dia dapat mengetahui perkembangan cucu dan cicitnya. Wow! Nenek ni memang rock lah! Giler kentang! Sampai dapat takhta Pengguna Facebook Tertua lagi. Apa-apa pun, Blog Privasi mengucapkan tahniah dekat nenek ni. Maklumat lanjut di sini.

Jom send ucapan dekat nenek tu. Haha.

9 Babel:

Hunny Maldini said...

hahahaha.
pas nih nak soh nenek aku pun wat fb ahh

Shaofie said...

hahha. nenek di malaysia sgt berbeza dengan nenek di sana. susah nanti hani.

kai azmier said...

wah.. nenek gune ipad tuh.. mesti nenek ne buat fb nk cari datok2 kt fb ne.. haha

Shaofie said...

kai : hahaha. datok ke atok? hahaha. dia minat tan sri lah..

afiqah said...

HAHAHHA. IPad lg seh. sg maju. but nenek tu 103 thun? muke die mcm nenek yg umur 70+ awet muda eh?

but the way, U lmbt tweet I balik smlm. T.T

Shaofie said...

yeke fiqah? kenapa?

The Nurul said...

boleh je nenek nenek kita nak ada facebook tapi kebanyakan benda tu bahasa inggeris. kalau translate bm pun lintang pukang jadi nya. so? faham faham lah.

x i l a said...

ni yg nak suggest kt nenek bt fb gak..tah2 lpe pasword kang..kui3

Shaofie said...

the nurul and xila : hahaha. suggest je.pastu suruh cucu dia yang handle facebook tuh. suruh nenek klik like jee...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...