Para Pengikut :)

Thursday, December 2, 2010

Bila Si Dia Bertanya;


[image[3].png]
Program Cuti Sem ada lagi.
Klik Sini untuk Layan.

Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ?
  • Pada pendapat aku, dalam sesebuah blog mesti ada idea. Idea sangat penting dalam meningkatkan prestasi minda. Ok. Idea mesti berteraskan akal dan fikiran yang adil. Selain itu, Blog juga mesti kena ada button komen. Bukan sebab nak gedik, tapi senang untuk para pengunjung untuk klik memberi pandangan atau respon kepada tajuk entry berkenaan.
Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?
  • Aku mempromosikan blog ini melalui pelbagai medium. Menyediakan ruangan khas di facebook untuk pembaca untuk terus membaca setiap entry yang baru. Ada juga melalui laman twitter dan beberapa laman sosial yang lain.
Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?
  • Bukan tidak suka. Tapi tidak gemar. Ok. Blog yang aku tidak gemar untuk masuk adalah "terlalu berat dan sarat". Aku pun tahu blog aku ni berat. Tapi untuk peringatan sendiri juga dan Lu O'lls, kurangkan mengupload widget yang berat dan besar. Ini kerana tahap meloading untuk sesuatu blog itu sangatlah mengambil masa. Jadi, kurangkan lah!.
Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ?
  • Aku suka tengok header untuk sesuatu blog. Seakan memberi ilham untuk para pengunjung. Selain itu, aku suka tajuk entry yang mengancam dan boleh menggugat hati aku untuk membaca. "Entry yang baik datangnya dari Tajuk mengancam"
Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?
  • Tolong jangan dengar apa orang lain katakan terhadap blog Lu O'lls semua. Buat perihal sendiri dan jangan sesekali mudah putus asa. Tujuan utama berblogging adalah untuk berkongsi maklumat atau cerita dengan public. Jadi, hak mereka adalah bersuara, dan kita kena terima. Jangan cepat melatah. Teruskan Usaha Blogger semua! Aku suka baca Blog Lu O'lls!!
Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda ..
  • Simple tapi sarat dengan pelbagai maklumat. Cantik dan Meletup adalah tambahan untuk sesebuah Blog itu.

9 Babel:

misz nana said...

haha.. nih i tertarik dengan header.. juz kidding..

ziarah dari blog abang ben :)

Shaofie said...

misz nana : nk dekat sikit nama dgn misz nina. hahah. header blog ini xcantek sgtt.. hahah

Enna Banana said...

ben ben ben
terbaik!
kamu pun boleh jadi terbaik macam dia
Insyallah :)

Shaofie said...

enna : insyaAllah. amin ya rabbal alamin.

nur said...

baca tips di sini..
terjah dari blogben juga
ALL IN ONE

Shaofie said...

nur : terima kasih. terjah jgn tak terjah!

KimiCnoL said...

Terjah dari blog abg ben..hehe
Jom Terjah..
"1.Bila Si Dia Bertanya??"

Shaofie said...

ok kimi.

Azza Firza said...

singgah sni, hehe, nice entri, jemput singgah ya ke blog usang saya tu (: selamat berbloggging <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...