Para Pengikut :)

Sunday, December 5, 2010

Andai Aku..


Macam biasa.
Abang Ben dan Program Cuti Sem.
Klik Sini untuk Join.

Nyatakan pengarah filem malaysia dan luar negara yang anda minat;
  • Malaysia : Yasmin Ahmad
  • Luar Negara : Producer Harry Potter.
Nyatakan filem malaysia dan luar negara yang telah anda tonton berkali kali;
  • Malaysia : Tiada.
  • Luar Negara : The Simpson, Harry Potter etc.
Kenapa mereka menjadi pilihan anda ?
  • Kerana karya dan hasil penulisan yang sangat unik. Menyentuh hati masyarakat dan mesej yang ingin disampaikan terlaksana kepada para penonton. Selain daripada itu, teknik sinematografi sungguh bagus dan boleh "pecah panggung".
Jika anda seorang pengarah filem dan diberi budget yg besar untuk mengarahkan sebuah filem, filem yang bagaimanakah yang ingin anda bikin;
  • Romantic Superhero. Romantic History.
Ceritakan serba sedikit (sinopsis ) filem anda itu;
  • Cerita tentang superhero menyelamatkan kekasih dari cengkaman musuh lain. Lebih kurang cerita Twilight. Ada mystery dan ada suspen. Klimaksnya apabila superhero itu bergelut dalam perlawan besar untuk menunjukkan siapa hebat. Cerita nampak macam klise je, tapi cerita ini lain daripada filem sedia ada.
Ok... siapakah yang bakal anda pilih untuk menjadi hero dan heroin serta penjahat dalam filem anda itu;
  • Hero : Bakal dicasting. melalui ujibakat dulu.
  • Heroin : Nur Fazura, atau Misz Nina (kalau dia sudi)
  • Watak jahat dan sampingan : Ambil dari rancangan realiti Pilih Kasih dan Anak Wayang.
Lokasi pengambaraan filem anda tersebut;
  • 80% di Green Set. Sebab banyak menggunakan super power technic dan 3-D. Lagi 20% di kawasan Sekitar Kuala Lumpur.
Sasaran kutipan;
  • Untuk filem pertama ini, kutipan sebanyak 1 Juta disasarkan.
Apakah anda perlukan pelakon antarabangsa dalam filem anda itu ? Jika ya , siapa ?;
  • Setakat ini perlu 100% pelakon melaysia. Sebab ini filem buatan Malaysia. Nak memartabatkan filem Melayu. Tapi kalau diberi tunjuk ajar, nak ajak Daniel Radcliffe, Robert Pattison, Pelakon cerita Heroes dan beberapa lagi pelakon ternama Antarabangsa memberi tunjuk ajar kepada pelakon Malaysia.
Tajuk FILEM anda tu;
  • KulatMan : Antara Hidup dan Mati.
Pendapat anda , apakah filem negara kita semakin menunjukkan peningkatan atau sebaliknya? Jelaskan tidak lebih 100 patah perkataan;
  • Pada pendapat saya, Filem Negara kita menunjukkan prestasi yang cukup membanggakan. Walaupun ada beberapa yang ditonjolkan mempunyai ciri keserasian dengan filem dari barat, namun, identiti ketimuran masih dikekalkan. Semakin hari semakin pelbagai corak filem tanah air yang pastinya hangat dan heboh digegar panggung.

23 Babel:

Hanim Mahali said...

nice.... gud luck!

Shaofie said...

thnx!!!

Matika Love said...

mamat dah join...jom singgah..

puteri cahaya. said...

jom singgah entri pu3 http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/andai-aku.html

luna said...

salam ziarah dr blog BA, best idea ni, gudluck ye..hehe

Shaofie said...

terima kasih semua. hehehe.

AdiaLuze said...

Nak buat citer cam twilight tapi pasal kulat ke? Bukan vampire la yeee...Ekekeke

Aisyah AR said...

Good Luck bloggers!!! Keep it up!!

mR.sYaH said...

menarik gak.. semoga berjaya yerk..

Shaofie said...

adialuze : kulat tu cuma watak je la. hehehe. jalan cerita macam twiight.

aisyah AR : thnx.

mr syah : terima kasih juga.,

Su'AidaH IsmaiL said...

kulat??
erk??
mnarik..
k0npem mint hary p0tter n twilightnih

CaRr JaliL said...

style bro

KULAT MAN!!

:D

m i m i said...

tajuk dye best.,
hakhak

Shaofie said...

time kasih semuaaa!! hehehe. jangan lupa undi yea.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh menarik..ambik lM berlakon juga ye?hehe

♥myida♥ said...

gudluck2...

Cik Hasnah said...

Wah...citer twilight versi Malaysia~

Jom kongsi2 idea ngan saya di

http://asnachannel.blogspot.com/2010/12/segmen-ba-andai-aku.html
=)

Syafiq Rosli said...

ni mst peminat setia cete2 fantasi kn..gd lcuk

*cilipadi=hafizah* said...

hoho..kulatMan..
ni mesti ada 3G setting nih..citer aye pun nk setting 3G gak r..gempak! :-P

Matika Love said...

wahh2.mne boleh mamat kne tinggl ni....pilih laaa filem pertama malaysia yg akan membawa impak besar dalam industri filem malaysia..

Shaofie said...

terima kasih semua. jemput mengundi yea. heheh

Lulu caldina said...

eheh..rajinnya...good luck yer..

nazirulhazwan~ said...

kulatman??haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...