Para Pengikut :)

Friday, December 17, 2010

Mengucap Lah Bila Anda Berkata Begitu.


Pernah tak anda terasa dengan kata-kata yang macam pedas dari kawan-kawan anda? Kadang-kala sampai membandingkan orang? Mood sekarang bukan marah. Tapi sedikit terkilan bila ada orang sedemikian.

Mungkin tajuk Entry ini boleh ditukar dengan,
I'M FAT, YOUR THIN.. SO WHAT?

Ok. Sebenarnya aku tak suka kalau ada orang yang sering membandingkan dengan orang lain. Bukan apa, kita cuba membuat yang terbaik dan termampu untuk menjadi diri sendiri tapi sedap je orang cakap "cubalah jadi macam dia"/"cantiklah dia, kau tak teringin ke?". Perasan tak kalau kita cakap macam tu, automatic perasaan orang yang mendengar menjadi berubah dan dia semakin hectic untuk berubah lebih lebih lagi dalam soal kurus mengurus ni. Ini tiada kena mengena dengan anda pun. Cuma peringatan dan kesedaran seharian. Sorry kalau ada yang terasa. Sesiapa yang terasa nak marah aku, silakan. Atau sesiapa sahaja nak berkongsi cerita berkaitan, boleh hit button komen tu. Jom kongsi.

7 Babel:

Bella ♥ said...

sudah biasa terkena dengan diri sendiri. tapi lantak pi apa org nak cakap. its ourself.

im stick with this quotes.

YOU ARE THIN. I AM FAT,
BUT I CAN DIET.
YOU ARE UGLY, WHAT YOU CAN DO?
PLASTIC SURGERY? hahahaha :DD

sarah honey said...

huh! paling meluat jika terkena situasi mcm ni.
ape ingt semua nak kena sama ke?tak wrna wrni ah dunia ni,jumpa semua size sama je!

p/s: cik bella i just love ur quotes! huhu..nak share!

AMir Izzat said...

tak pa2.. aku nie gemuk pun..ak tak kesah..biar r diorang nak kata papa..kalau diorang kutuk kita gemuk ke hodoh ke..papa lah..bermakna diorang kutuk kejadian Allah. haa..kutuk pada pencipta..

kan?

p/s; deman nie..huhu

diana said...

sakit hti yang teramat sangat..
dah tu bila kita cuba nak berubah
ada lagi yang tak kena..
aduhai..
bukan nak support ke apa..
lagi nak jatuhkan kita adalah..

nurana nizam said...

relax inat masing masing ada kelebihan diri sendiri just be ur self je :)

cik dibadeebut said...

biasa kene.. pe masalhnya klu gemok pon.. comel per... lgpon gemok2 la yg wat suasana ceria.. sebb org yg bertubuh comel ni biasanya ceria.. hihi

cik dibadeebut said...

biasa kene.. pe masalhnya klu gemok pon.. comel per... lgpon gemok2 la yg wat suasana ceria.. sebb org yg bertubuh comel ni biasanya ceria.. hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...