Para Pengikut :)

Saturday, January 8, 2011

Tips Nak Bagi Confident Dekat Advertiser Nuffnang.



Semalam tips bagaimana nak naikkan duit nuffnang anda yang RM0.00 tuh. Dah cuba? Ok. Hari ini aku nak bagi tips yang lain pulak. Tips bagaimana nak attract hati advertiser untuk terus memberikan anda iklan yang banyak-banyak supaya anda boleh buat duit lebih.
  • 1st sekali anda boleh letak poll. Poll tu macam bancian lah tentang apa sahaja. Anda boleh create soalan sendiri. Tetapi lebihkan kepada soalan ilmiah tentang blog anda. Contohnya, siapa anda? lelaki@perempuan. berapa umur anda?. dan buat banyak pilihan jawapan. Bagilah 2-3 soalan supaya pengunjung dapat jawab soalan tu.
  • Ok. 2nd pulak anda selalulah update survey. Caranya pergi ke button Blog Manager, then cari button update survey. Macam ni;
  • Dekat situ, anda boleh lah update survey-survey yang ditanyakan oleh nuffnang. Semua soalan kena jawab terutamanya yang ini;
  • Tolong describe pasal blog sebenar anda. Tulislah panjang sikit dan kalau boleh, berbahasa inggeris lah anda. Sebab advertiser ni banyak tahu bahasa gobal je. Dan kalau boleh tuh update survey seminggu sekali dan soalan 13 tu pun kena change selalu. Advertiser nak tengok tahap keyakinan dan peningkatan blog anda.
  • Last sekali, dalam blog anda, perlu lah ada About Me;
Tengok arrow turqoise tuh.
  • Advertiser nak tahu siapa sebenarnya anda ini. Ingat, anda kena yakinkan advertiser tu untuk bagi iklan kat anda. Kalau dia tak tahu siapa anda, macam mana nak bagi iklan,betul tak?
  • Duit tak akan bergolek macam tu je, kena ada usaha dan ikhtiar. Dan paling penting adalah kesabaran. Ok?

Cuba Lah!
Tak rugi apa-apa.

3 Babel:

rabiatul said...

Terima kash sbb sudi kongsi tips ni :)

efa said...

nice tip tp aku tak reti sgt la...pening la..leh tolong tak?huhu

Shaofie said...

tolong ape efa?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...