Para Pengikut :)

Saturday, November 13, 2010

Trivia Hari Sabtu.



Adakah Anda Tahu?
Broga Hills terletak di Semenyih?
Tahu tak apa itu Broga Hills?

Dah macam astro ceria pulak.
Ok. Lu'Olls pernah pergi sini tak? Aku? tak pernah pergi pun. Tapi orang cerita best giler. Aku tahu kewujudan Broga ni sejak tahun lepas lagi. Tapi masa tu, Broga tak sepopular macam sekarang. Dulu aku ingat Broga ni macam taman bunga biasa-biasa je, tapi ternyata aku silap. Ok. Meh aku cerita serba sedikit.




Tempat ini menarik untuk dijadikan lokasi untuk memanjat gunung,wedding photoshoot,nak melepaskan tension,nak menjerit atau nak study dekat sini pun boleh. Tapi kalau nak datang sini, better pegi awal pagi. aku cadangkan dalam pukul 4 pagi dah gerak. Pergi pagi sehat nanti, almaklumla oxygen waktu ni fresh, takde sape pun sedut lagi. Lokasinye di Semenyih dan tidak jauh dari The University of Nottingham, Malaysia Campus. Macam Rakyat Jelata UKM, selalu pergi ke sini untuk melepaskan geram dan tension selepas berhempas pulas exam. Sampai kesudah aku tak pegi-pegi. Ok. Melalut. Tempatnya pulak tinggi giler dan memang kena stop-stop sebab tak larat mendaki. Sebab tu kena daki awal-awal. Bila dah sampai atas, baru rasa puas sebab dah daki tinggi-tinggi, bila tengok kat atas, dah ramai orang sampai lebih awal dari korang. So, manage time untuk datang lagi awal. Dah sampai kat atas barulah boleh bergambar, nak berjimba pun boleh sebab kawasan tu anda yang punya. Dari atas tu, dapatlah tengok pemandangan sekitar Malaysia, eh kawasan sekitar dia je. UKM pun boleh skodeng dari situ. Memang menarik dan tertarik. Sampaikan Sheikh Muszaphar wat shoot pun dekat situ. So, Lu'Olls harus ke sana. Cerita semua ni macam aku pernah pegi je kan? Tapi aku dapat experience ni semua dari kawan-kawan dan teman seperjuangan. So, dapatlah feel dan soul daki tu sikit. Jadi ape lagi? kalau terasa nak bawak aku, Jom Broga.


Tutup Laptop Anda,
Jom Plan,
Sekarang juga Broga Hills!


tengok gambar pun jadilah.

6 Babel:

Natasha said...

saya tau pasal broga hill!!!! best........ nice view. nice enviroment! ala2 the small kinabalu la gitu.... hehehehe...... practise daki broga tiap2 minggu untuk cabar diri naik G.kinabalu. hehehe...

cikmawar said...

waaa...
best2 !!
impianku ke sana !!

alvinontherocks said...

Been there bro and it is quite a nice place to hike. View is alright too :)

surfs'up - alvinontherocks

Shaofie said...

tasha:
bermimpi jelah aku nak ke sana.

yana:
kau tak g lagi ke? ajaklah abg kuntum. suh dia melamar ko kat sane.

alvin:
have beem there? waaa. lawan tokei nih. hahaha. btw, nice to know you.

arbivirus 3288 said...

dah pegi.penat. sumpah x nak naik lagi. hehe. sebab pegi hari tu demam. xde sape nak papah aku. T__T letih n letih

Shaofie said...

len kali kita g enh. be-3.
leh atok papahkan ko. hoho

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...