Para Pengikut :)

Monday, November 29, 2010

Aku Bakal Jadi Ayah!


Aku nak jadi Ayah Penyayang.
Tapi bila?

Bila godek-godek dekat perut incik google ni, ternampak lah beberapa gambar ayah muda dan bayi yang sungguh comel. Kadang-kadang aku bertanya pada diri sendiri;


"Adakah aku boleh jadi penyayang seperti itu?"
"Adakah Aku Mampu?"

Kalau kata aku nak kahwin, memang panjang lagilah masanya. Bila tengok gambar tu semua, terfikir sekarang juga nak kahwin. Tapi, apakan daya, Allah Maha Agung. Aku mampu merancang, Tuhan sahaja yang menentukan segalanya. Kahwin muda itu satu tuntutan, tapi aku tidak mampu menyiapkan diri lagi. Mainan mimpi berkeliaran di minda; Belajar atau Kerja?. InsyaAllah, satu hari nanti aku mampu bersedia untuk menghadapi segalanya.

gosip artis Gambar Family Zulhuzaimy


Awak;
sekarang saya dah 21.

7 Babel:

afiqah said...

Fewitt, ayahh penyayang :)
U boleh lah!

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
anak itu anugerah... anak itu amanah Allah...

jadi bapa bukan mudah.... eeeemmmm pemimpin negara kecil adalah ayah

nYomeL said...

comel! heheee...

dh 21? dh bole kawen... ;)

Shaofie said...

fiqa : haha. cuba untuk menjadi ayah penyayang. tapi tak berkesempatan lagi.

afzainizam : insyaallah. akan dijadikan pedoman.

nyomel : mmg dah oleh kawen. calon tiada.

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

yelah kite ni kadang2 rase nak jgk ade wife n anak yang kite btl2 leh cinta..

biler ade yg dah bekenan time2 mude2 ni.. duit poket lak tak cukup nak kawin mude,

cost kawin kat malaysia ni damn mahal

Shaofie said...

mizi : haha. tu setuju sangat. keinginan sangat tinggi tp duit mmg tak cukup lagi. asek pokai je. adoi.

Papa Mifz said...

insyallah bila dah sampai seru kahwin la...:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...