Para Pengikut :)

Sunday, November 14, 2010

Permainan Kejiranan.


Pernah dengar perkataan The Sims tak?
Pernah cuba permainan ini?

Aku pernah dengar dan pernah main permainan ini. The Sims salah satu permainan strategy yang boleh menggerakkan character di dalam ini untuk berbuat apa sahaja. Selain itu, ia juga mengajar kita cara berdikari, bercinta, bersosial dan banyak lagi disamping dapat mengubahsuai rumah mengikut citarasa anda. Aku start dulu dengan The Sims basic yang biasa, pastu download yang baru sampailah komputer aku rosak. Yea, komputer aku rosak dulu sebab aku download banyak sangat the sims la sampai The Sims 2. Memang berat dah laptop tu tahap nak kena baling je. Disebabkan komputer dah rosak, aku terpaksa berundur dari arena The Sims ini. Sekarang tengok budak kecik main je. Bila teringat dulu, kelakar sebab aku berebut komputer dengan kakak dan abang aku. Memang kerja aku asiklah ubahsuai rumah. Malas nak layan karakter dalam tu, sebab aku lagi suka tuka rumah baru, renovate pastu Bulldoze. Sekarang dah macam-macam cara The Sims ni pasarkan produk mereka, dulu dalam komputer je, sekarang dalam IPod, Handphone, PSP, Play Station dan macam-macam gadget lagi. Canggih. Dan sekarang juga belambak jenis The Sims, ade The Sims 2, The Sims 3. Memang aku dah ketinggaan zaman sikit. Jom Check This Out!




Tak muat pulak satu entry ni nanti nak letak semua gambar dari The Sims. Yang penting permainan ni dah semakin meningkat naik, pelbagai versi The Sims dah muncul. Permainan ini bagi aku sangat sesuai dan menarik untuk semua lapisan masyarakat. Seronok, kalau main sekali konfirm esok lusa nak main lagi sekali. Ape tunggu lagi? Dapatkan di kedai komputer yang berhampiran. Jom Main The Sims!


Permainan yang meningkatkan daya imaginasi
dan kejiranan

18 Babel:

miya said...

nanti nak try lah:)

Shaofie said...

haha. syiok habis.

Ezal R said...

penah main jugak game ni.. sanggup main berjam-jam.. memang bez, siap install dia punya extended ag..haha.. tapi sekarang da berhenti, dah beralih kepada game lain plak..

The sims memang gempak!!

Ezal R

Shaofie said...

haaa. kan kan?
memang gempak habis..
7 keturunan pun takkan habis main nih.. fuh! memang mantap EA Games cipta benda nih.

nYomeL said...

Pernah main.. beshhh~!!
Tapi lom penah try The Sims 3 lg.
Haros pegi cari pasni.. ;)

Shaofie said...

haha. jom cari. teruskan mencari.
kalau dah main, boleh la buat entry baru. leh saye cekidout.

arbivirus 3288 said...

dulu siap donlot msok nfon.lame2 xde sape nak maen. huhu. bosan sudah. PS2 pon xde sape nak maen. haha.

Shaofie said...

aku pun same. ble komputer rosak, bli yang ps2 punye, bila dah tua macam ni malas dah nak main. jenguk2 je. ahahha

Amir Izzat said...

salam

game nie ak slalu main..kat komputer ayah dulu..pinjam cd kawan..best main.. sampai kita tak hengat nak tido dah..asyik layan je..part paling best buat rumah..renovate sana sini..best... hish! terasa nak beli semula la cd game nie..hehe

Shaofie said...

haa. kan?
once kalau main, addict. giler!
kalau beli balik pun, permainan dah tak macam dulu.
dulu lagi best. sekarang dah macam-macam. pening.

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

main lah jgk tp jarang2.. adik2 aku main lah. skang the sim 3 paling latest n berat.. kalo PC tak power jgn mimpi nak main.

Tyra Omar said...

the sim pernah main smpi dah kaye raye..tp sebenarnye buat cheat..hehe..tp lame2 boring..sebab mcm tak advanture..

Shaofie said...

mizi : memang. time tuh pc aku memang low version sket. berat sket,hang. pastu meletup. klu nak main kena pakai macam apple version tuh. memang mantap.

tyra : cheat! yesss. memang malas nak kerja pastu buat cheat byk2 smpi dah tak tau nak beli ape. itulah dunia kekayaan.

nurfaiz shaidan said...

best siottt game ni, dulu masa sekolah rendah gila addicted! ahahaha

Twiggy said...

omg game ni serious best giler boleh pengsan ok. I used to have ALL of the versions. You name it, i had it. Addictive giler main dia. Masa kat Uni, my roommates and I played The Sims 2, nonstop, till my laptop blew up. Hahhahaha. Seriously, meletup! LOL!

miera momo chan said...

game tradisi keluarga-jiran tetangga..bile dah stat men game ni, ssh nk benti...dop ngadap pc berjam2....now dah xmen...dah terlepas banyak version...nak kena carik balik...rindu zaman kegemilangan men game ni :D

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

aku memang suka The Sims.

aku suka main game yang tak ada game over contohnya The Sims, SimCity dan Pokemon. boleh main sampai mati...

The Sims 2 dengan The Sims 3 berat sangatlah, terlampau kompleks pening, tak macam The Sims yang asal...

memang nostalgia...

Shaofie said...

kan kan?
aku dah cakap semua suka game nih.
game susah nak mati ni lah dia.
even dah tebakar pun, still boleh create new character. thnx mizi share.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...