Para Pengikut :)

Thursday, November 18, 2010

Cute dan Creative.


Anda cute tak?
Atau aku seorang yang perasan?

Persoalan tu tiada kena mengena dengan adegan cute, comel atau pun miut. Aku ada persoalan yang masih tak terungkai. Adakah Rakyat Malaysia suka pada benda yang comel? Atau susah tengok benda comel? Yea lah, kadang-kadang tu, ada orang pantang tengok benda yang comel dan cute sikit, terus beli. Masa dulu pun aku pelik kenapa orang suka pada benda yang cute. Maksud aku benda yang cute tu macam kecil, mempunyai design yang menarik, bentuk yang attractive dan colorful. Betul tak?. Bagi akulah benda yang paling cute adalah Colorful. Kebanyakannya benda-benda yang cute ni datangnya dari barang kanak-kanak, Yea, children!. Percaya tak? Apabila aku ke shopping complex, mesti singgah children department sebab barang dekat situ lagi attractive dari yang lain. Kadang-kadang tu barang dekat situ lagi murah dan mendapat sambutan. Yea lah, barang dekat children memang colorful and sesuai untuk semua golongan. Adakah itu mentaliti sekarang? Bagi aku memang yea. Banyak syarikat memikirkan pelbagai tarikan untuk membeli produk mereka. Jadi, aspek utamanya mestilah attractive. Betul tak Lu O'lls?

( payung pun menarik )

( thumbdrive versi DSLR )

( colorful bukan? )

Cantik dan menarik bukan? Kecil, menawan dan bewarna-warni. One of the shop yang boleh borong anything's in cute condition is IKEA. Memang gedung untuk seisi keluarga. Rekaan menarik daripada kepakaran Intelligent Designer untuk satu family. Mereka mempunyai pelbagai idea yang tak pernah terfikir dek otak kita untuk mencipta sesuatu yang sangat attractive. Kalau tak percaya, pergi sana. Kedai shoplet pun banyak juga cute things ni. Kadang-kadang tu, kedai Dua Ringgit pun ada jual benda cute. Asalkan cute, memang beli. Apa lagi, Jom cari benda yang paling cute tak pernah kita fikirkan. Jom Search sekarang.


tercari-cari contest yang ada unsur cute;

26 Babel:

husaynrazak said...

bro.. bg dslr pny pendrive.. unique.. lowyat ade jual ke?? hehe

Shaofie said...

husayn : haha. tak pernah pulak tanya pasal thumbdrive tuh. cube la check. tapi aku tgk ni dekat jepun. kat sane teknologi majuu...

husaynrazak said...

shaofie.. orait bro.. nmpknye kte same umo.. ko bdak mana.. ko amek enginering eh.. haha..

Shaofie said...

tak habis-habis ko nih. aku budak KL, amek kimia dekat UKM. entah-entah, kau yang amik engineering nih. hahahaha.

TikkoSS's Blog said...

hey.. my nephew ada katak tu.. hahaha...

Shaofie said...

tikkoss : really? cute kan? things yang dekat ikea was adorable.

husaynrazak said...

hehehe.. ooo.. xlh ak amek accounting.. hehe

SIM YEE said...

eh chomel sangat thumbdrive DSLR tu!

HEROICzero said...

nasib baik kamera pendrive usb tuh memang comel.

Shaofie said...

husayn : ko amek account kat mne?

Sim Yee : comel giler. cool gadget!

adil : hish. done. aku follow ko adil. sila kunjungi blog aku selalu.

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Oohh..akak sgt2laaa suke bende2 tenit dan tiut ni..nak plak ade flash2..menggoda jiwa!:)

Aideal Fitri said...

Aku sukala ngan thumbdrive tu =)

Shaofie said...

kak : haha. lagi kecil lagi kiut. lagi kiut lagi geram. hahaha. beli la pape yang kiut dr norwich untuk saye. heheh

aideal fitri : suka? dapatkan satu dekat jepun. hahaha. tak tau la mesia ni ade ke tak.

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Insya'allah..akan adalaa nnt ole-ole dr uk tuk shaofie..as a matter of reward for being loyalty to sufeenan's blog!:)

Shaofie said...

haha. saya memang suka baca blog akak tuh. amek feel oversea. hahaha.

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

yeepppss .. sy la yg cute tu.ahahah .. sttment mbunuhh ... ada q kesah??lalalal .. :P

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

yeepppss .. sy la yg cute tu.ahahah .. sttment mbunuhh ... ada q kesah??lalalal .. :P

Shaofie said...

aq dan puteraku : hahaha. cute cute.

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

yollaahhh ..:P uhukksss smgatt btll.. smpi 2x d komen haha

Nida said...

wah... begitu cepat teknologi berkembang...

Shaofie said...

aq dan puteraku : ahahaha. terlebih semangat.

nida : masa pantas berlalu. bekerja seiring dengan masa.

CaDLyNN said...

comel!

Shaofie said...

cadlynn : thnx for visiting.

Darkbatman said...

ikea mmg best.. wpun besar gile tp bile berjalan x rs penat cz teruje tgk brg2 yg ade..

Shaofie said...

abg aie : tol tuh. eksaited bile masuk ikea tuh. interesting places to shop.

ello said...

owh dak kimia jugak ke.. hahaha..
lawak ar awk nih..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...