Para Pengikut :)

Monday, November 29, 2010

Siapa Nak IceCream Free?


Dessert Kegemaran Ramai.
Aiskrim.

Bila cerita tentang Aiskrim, teringat zaman kanak-kanak dulu. Duit yang ayah bagi takde lah banyak mana untuk aku membelanjakan sebab ayah tak suka anaknya boros ketika makan. So, ada dua puluh sen (balance belanja) aku beli aiskrim la, ape lagi. 20 sen tak dapat aiskrim? Dapat Lah!

Tadaa. Aiskrim ni lah. Aiskrim Malaysia.
Dulu 10 sen, sekarang 20 sen.

Sekarang ni entah ada atau tidak dekat pasaran. Dulu aku suka buat sendiri. Tengok orang jual, aku pun nak jugak. So, mintak mak belikan plastik tu, pastu mak bancuhkan Sarsi, Oren dengan Milo. Pastu aku tolong ikat dan letak dalam Fridge. Bila dah sejuk, aku makan. Perghh. Buat sendiri, Makan sendiri. Jual pun tak laku sebab banyak sangat persaingan. Semua orang boleh buat. Easy method.

(berjuntai-juntai asam boi)
Sedap. Terliur.

Bila zaman bertukar zaman, Tahun bertuka tahun, aiskrim ni sudah dilupakan. Bukan apa, dah tak larat nak buat. Sekarang dah ada macam-macam jenis Cornetto; berlipat, bergulung, menggunung, berkawah, semua ada. Tapi aku tetap sukakan Aiskrim Malaysia yang dulu. Eh? Itu memang nama dia Aiskrim Malaysia ke? Atau Lu O'lls ada panggilan lain? Jom kongsi cerita menarik Lu O'lls dan Aiskrim.


Petang-petang makan Aiskrim. Syok.
Sekali sekala ungkit cerita lama;
Rindu zaman 90 an.

8 Babel:

azra wahab said...

sy suke gk aiskrim ni..sedap!

nYomeL said...

ye.. eskem malaysia!
my forever feveret! bagi la cornetto ke ape, i tetap pilih eskem malaysia! :)

Shaofie said...

jera : yeay! jom kita cari nak kat mane ada icecream ni.. hehehehe

nyomel : haha. the only one!!

azra wahab said...

abg sopi=yg pasti sy xnk cr kt ukm..sbb sy kt uma!
;p

Shaofie said...

jera : adoi. abes cm ne? ok. abg sopi cari kat rumah satu, jera cari satu. pastu kita tunjuk. tapi tak romantik la cm tuh. hehehe

Ain Suka Biru said...

aku suke eskem 50 sen
yg slalu bunyi loceng tu
hahahahahahhaha

Shaofie said...

ain : pleasure to have u here! weh eskrem 50 sen bunyi loceng yg mane? ade ke? pening plak aku nk search gugel ni.

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

aku panggil aiskrim patah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...