Para Pengikut :)

Monday, November 22, 2010

Imaginasi Luar Batasan.


Selalu tengok wayang kan?
Pernah tengok 3D tak atau wayang 3 dimensi?


Sebenarnya aku buat persoalan macam tu bukanlah nak bongkak yang aku pernah tengok 3D, faktanya, aku tak pernah tengok pun. Tak berkesempatan lagi nak jenguk panggung wayang yang menayangkan movie-movie 3D ni. Apa yang best tentang 3D?


Mungkin semua boleh bermain dengan daya imaginasi yang tinggi. Once kita pakai 3D glasses tu, rasa macam berada di alam fantasi dan kadang-kala juga kita berada di alam realiti yang boleh merasai kewujudan cerita tersebut. Perasan tak sekarang ni banyak movie-movie 3D? Mesti ada statement macam ini keluar before movie start. " Now in 3D " atau " Now Available in 3D " atau " Kini anda boleh saksikan dalam bentuk 3D ". Oh man. Terlampau banyak.

( ini semua next movie screen )

Semua movie sekarang ada 3D kan? Maksudnya anda perlu beli satu 3D glasses untuk the whole movie yang ada 3D siap-siap. Nanti senang, tak payah nak bayar duit lebih-lebih untuk glasses tuh. Cuba bayangkan apabila dunia sudah berkembang dengan teknologi. Dan bayangkan juga apabila Buletin Utama atau Nightline pun dalam 3D? Amacam? Jom kongsi Imaginasi anda.

10 Babel:

Matika Love 131020 said...

best2..........................mmng menarik..............sangat menarik...............

Eine Frau aus Botnang said...

Salam Shaofie my number one blog fan!Senyum akak sorang2! YOu are so sweet dik. Terima kasih sebab selalu baca entri akak yang melalut2 tu! Your blog pun sungguh cool! Jangan beli 3D glasses yet, sebab akak rasa they have already started doing movie in 4D pulak! Cepat & dasyatkan sekarang! Take care!!

akbintangkcikdlangit said...

kgkdg 3d ble tgk same mcm yg normal.how?

arbivirus 3288 said...

aku x penah tgok 3D lagi. x sempat2.. ada alamanda je. nak pegi midvel jauh n rugi.. best ke tgok 3D.

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

Yeayyy! Stacy masuk final AJL 2010 Yeayyy! Go Stacy go! Go baby go!

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Akak pnh watch the movie 3d ni masa gi disneyland paris last year..mmg nyata berbeza, betul2 nmpk real seolah kita yg dok dlm scene tu provided that kite pakai spek 3d tu lah..tp kalu kite bukak jerk spek tu ular mai terkam ke muka pun bule buat releks jerkk..cuba kalau pakai..menjerit2 tak hengat donia sbb rs mcm muka kite betul2 depan muke ular tu..series seriau!

FANA. said...

3D seriously best . Tapi quite uncomfortable pakai glasses tu maybe sebab tak pernah pakai glasses kot . Tapi seriously memang best .

Shaofie said...

matika : memang best. tapi tu lah, tak berkesempatan lagi nak mencuba.

kak fasha : hehe. 4D? lagi hebat. dunia teknologi.

aku bintang : yang tu payah lah. sebab sye tak pernah tgk lagi yang 3D. hahaha

bb : orang kata best. jom tgk. kau belanja. hahah

mizi : dah angau dgn stacy.

kak sufeenan : hebat pengalaman akak enh. memang confirm best la ni kalau tgk yang 3D punye.

fana : ha'ah. dia punye glasses tu memang kacau sket. mungkin nanti ade contact lens 3D pulak kot. hahaha.

wanyusnira said...

Shaofie, saya pernah tgk iMax & bila tengok movie 3D ingatkan experiennye sama mcm iMax. Rupenye tak. iMax lagi gempak. So agak kecewa la tgk movie 3D sbb sikit je part yang 3D. keciwa. so tgk 2D je. jimat duit. haha!

arbivirus 3288 said...

asik2 aku je belanje. bila ko plak nak belanje. wink3.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...