Para Pengikut :)

Thursday, November 11, 2010

Granny Free-Style.

Gambar diambil : Semasa Hari Raya AidilFitri Pertama 2010
Teknik : Zoom In, Flash Off. (itu je teknik yang aku tahu)


Ok. Aku tak rasa bagi korang ini unik atau menarik. Tapi bagi aku lain. Gambar ini dah cukup membawa maksud yang besar bagi aku. One word best describe - Bahagia. Dalam satu hari, susah nak cari kebahagiaan yang betul-betul ikhlas dan spontan. Jadi melalui gambar ini aku namakan sebagai Bahagia. Ok. Aku mengarut. Aku tak berapa mahir tentang teknik fotografi sangat, yang aku tahu hanya snap je. Gambar ni, konfirm memang flash off sebab cahaya natural dari persekitaran (waktu pagi) dan aku telah zoom in untuk capture the best angle. Shutter speed dengan ISO speed rating memang tak ingat berapa. Tapi inilah hasilnya. Tadaa.


Menariknya gambar ini dari gambar yang lain;
Nenek (berbaju biru,duduk) cukup susah nak buat peace. Jadi, untuk
gambar free-style ini, kami mahukan kelainan yang diberikan
oleh pakcik dan makcik dan paling utama; nenek. Idea spontan
datang dari mereka dan terhasillah gambar Satu Malaysia (menunjukkan 1 jari)
dan Peace (menunjukkan 2 jari). Uniknya juga gambar ini,
adalah nenek aku ceria. Ceria seceria cerianya. Nenek comel ok.



readers;
boleh cuba join. maklumat lanjut di Mr A Fun Dee.

6 Babel:

diamuslima said...

beruntung ade nenek lagi... nampak keceriaan dalam keluarga ini... tahniah...

Shaofie said...

thnx to diamuslima. kadang-kala keceriaan datang bukan sahaja dari orang yang kita sayang malah orang yang dekat dengan kita pun boleh memberi keceriaan kepada kita.

Wawa~* said...

so cute. nenek2 ni mmg comel.. hihihi

Shaofie said...

thnx wawa. do join this contest. fun and interesting. scroll down and click to Mr A Fun Dee's blog.

FaRaH AiN said...

nenek comel!
haha~ ;)

Shaofie said...

comel kan?
macam saye sikit..
hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...