Para Pengikut :)

Thursday, November 11, 2010

As I can Remember; Childhood.


Kalau bosan mulalah melalut. Cerita tentang childhood aku pulak. Aku takde lah sehebat kanak-kanak pintar yang minum enfagrow terus cakap "beruang kutub hidup di utara dan penguin hidup di selatan" bagai. Aku cuma biasa; Shaofie dimata ibunya. Aku masa kecik dibesarkan dengan keadaan yang memang membesar,dan terus membesar sampai sekarang. Berat masa kecil memang aku tak amek pot sangat. Yang aku tahu sehat walafiat.


(sehat kan? rasa macam nak picit je pipi tu, geram)


Aku masa kecil memang suka pergi tadika, tapi bila dah masuk darjah 1, sangatlah malas. Aku jadi takut dan memang berkepit dengan mak dan ayah aku je. Sampai aku mintak tuka kelas sama dengan cousin aku. Aku memang rapat dengan cousin aku sampailah sekarang. Bila teringat balik memang lawak. Tapi itu je nak bagi aku pergi sekolah, kalau tak memang aku ni buta huruf la, blog-blog ni pun aku tak reti tekan nanti. Muka aku maintain je comel sejak dari sekolah sampai ke Universiti ni, sepesen je.


(ni abang aku yang ke-2, muka satu acuan)
tak tahan nak gelak tengok pakai cermin mata hitam tu.


Bila dah besar, perangai pun berubah. Aku tak la secemerlang pelajar lain. UPSR dengan PMR biasa-biasa je,suam-suam kuku. Aktif sukan? Oh tidak. Aku lebih aktif program akademik daripada aktiviti sukan. Aku masuk pertandingan bercerita, pantun, hafazan, kuiz dan beberapa lagi. Memang aku tak aktif, muka ni lah yang selalu ponteng Ko-K. Rumah aku pun dekat dengan sekolah, memang aku seorang anak yang baik dan mendengar kata, Mak kata lepas sekolah balik, so, memang aku balik. Kecil-kecil la gi dah dengar kata, bila besar ni, memang lagi baiklah. Tak caya, meh datang jumpa aku. Ok. Cukup aku mengarut. Panjang dah macam karangan masa sekolah rendah; aku sebatang pen.


" nanti saya sambung ye "
(ini gambar masa umur setahun kot)
(geram?cubitlah laptop tu)



awak;
ilham awak ade sikit.

4 Babel:

a d r e y n i e e l i s y a said...

useh..
evergreen tuh spek..
kalo pakai skrg pun,
still trendy.. hihi

Shaofie said...

haha. spek tu dah patah.
kalau pakai spek tu pun, muka tak macam dulu, sekarang dah gemuk. haha.

arbivirus 3288 said...

ye aku akui

Shaofie said...

ape yang ko b?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...