Para Pengikut :)

Friday, February 4, 2011

Blogger Oversea, Mereka Juga Hebat!


Kalau baca blog, tak sah kalau tak buat review. Kita baca bukan sebarang baca dekat blog. Macam-macam info kita dapat. Aku suka berlari ke blog-blog. Tak kisah la blog tu siapa yang punya, janji entry menarik dan tidak berat. Malam ni aku nak introduce dekat anda semua blog-blog luar negara. Bukan orang putih punya blog, tapi blog yang dimiliki orang kita tetapi menetap di luar negara. Nak tahu? Jom scroll.


Blog-blog mereka ni kebanyakannya berasal dari latar belakang surirumah/isteri. Reason utama aku suka baca adalah sebab blog mereka memberi ilham. Memang selain daripada aku dapat pengalaman dan mengeratkan silaturrahim, kadang-kadang mereka memberi ilham memasak, situasi dan keletah anak-anak. Aha. Tak rugi satu sen nuffnang pun kalau baca blog mereka.

Aku panggil Kak LM. Sekarang menetap di Doha, Qatar.
Suka bercerita dan berkongsi rahsia.

Nama author dia, Kak Bunga. Haha.
Menetap di Nottingham, United Kingdom.
Teletah anaknya, Izkhan dan Iman. Seronok.

Tengok nama pun tahu. Jepun.
Suami isteri yang romantik bercinta. Sweet.
Kak Hanis namanya.

Spatzle tu German word.
Author : Kak Fasha, German.
Malaysian yang berkahwin dengan rakyat German.
Telatah anak teruna mereka, Danial dan Noah.

Author : Kak Ann.
Pelajar PhD di Norwich, United Kingdom.
Bercerita tentang isu semasa dan teletah dua anaknya,
Dang Kpochi dan Panglima. Haha.

Author : Kak Min. Menetap di Perth, Australia.
Malaysian berkahwin dengan Australian.
Blog ni famous dengan resipi yang mengancam dan teletah
dua orang anak daranya. Two Misses.

Author : Kak wani.
Menetap di Jepun.
Menarik sebab menceritakan tentang bekerja di Jepun.

Author : Kak Sue.
Menetap di Adelaide yang bakal berpindah ke Darwin.
Malaysian yang berkahwin dengan Australian.
Cerita tentang keletah family dan dua anak perempuannya.

See, banyak sebenarnya. Atas tu adalah diantara sahaja. Kalau nak reveal semua, memang banyak. Ada juga aku tengok-tengok tapi lupa nak backlink kan. Cerita mereka sebenarnya sangat seronok dan memberi pelbagai pengalaman. Anda yang bosan tu, boleh selalu tengok-tengok dan drop comment sekali sekala. Tak rugi. Mom's pun boleh menulis blog dalam masa yang sama menjadi suri rumah. Tabik lah. Ini menunjukkan...

Haha.
Sekian berita dari Malaysia.

22 Babel:

Azza Firza said...

blog azza tadak kali nie, hehe

nub said...

aku oveseas gak wey.. gambia! gambia!

athirah said...

me too... oversea gak :PPP

SoLy SoLicious said...

weh..aku nyer mn?

fasya said...

x lupe gak blogger ni..tp x tw la klo skunk dah blek m'sia~

b a m b a m ' s said...

selalu follow entry salam dua benua tuh..heheheh..best!

Eyrique Ettiqaz. said...
This comment has been removed by the author.
Eyrique Ettiqaz. said...

I like this entry....i only know about Hana Sakura...the others ,i dont know...10q 4 sharing

Queen4ADay said...

oh wow..free publicity=p thank u.btw, akak x keje la dek..haha..akak studen lg T_T
always read your latest post.just dont hv time to leave footsteps T_T..keep it up ^_^
yoroshiku onegaitashimasu!

||aLeaSaRa|| said...

suka..suka...kite mmg folow 2,3 blog di atas!dulu kite fulltime h/wife mmg rajin bw kat blog doirg.tapi dah keje ni bz lah pulak.ni ,asa cuti nk pulun hbs bw kat blog kwn2 semua!tq bg link yg best ni...

kiwi said...

maaf ye ganggu sini. sy tag anda disini

http://kiwiblurr.blogspot.com/2011/02/contest-jejaka-terhangat-nak-bagi.html

Aiydalela said...

wow! itu hanis :)

puanbee said...

mee overhighway saja! haaa

Tasha said...

ape je lah si shaofie ni..... lain kali baca dulu lah.

btw, I pun suka baca bunga dan coklat

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Hohoho..terharunyaa..
Tq shaofie tlg promote blog cenit akak tu..:)

yg slalu akak jengah blog mummy noah ngan cik bunga..so lps ni nmpknya leh laa terjah yg lain-lain tu pula..

Syukran for the sharing..:D

Kembang Perawan 3288 said...

woi.ak duk UK...m ni 4 tahun kot.ko x nk bubuh lak.fine.

BUNGA said...

i like ur entry dik.. heheee.. tenkiu kerana mengglemerkan saya..hehe

lemongrass said...

Thanks Shaofie sbb sudi menjenguk blog I and also tolong mengglemerkan blog I. :-)
Psst...tak ramai guys yg muda2 baca blog I, rasa kembang hati I bila ada orang muda baca :-)

Eine Frau aus Botnang said...

Terima kasih Shaofie, macam Kak LG kat atas akak pun berterima kasih yang tak terhingga sebab Shaofie selalu support blog akak. Akak masih baru dan tak biasa nak jemput orang baca blog akak tu hehehe But you made it all easy for me! Thank you Shaofie! Take care!

SurayaCoghlan said...

oh tankiu tankiu shaofie tankiu tak terhingga..tak sangka ada jugak orang yg sudi mempromote blog akak yg tak seadanye ni..tapi sekarang akak busy ah..tak dapat nak update selalu..jadi..TUNGGUUUUUU.....

Hanis MY said...

Thanks Shaofie! terharu ni! nak like sjota kali haha... u rawk!

Pembawa_Wacana said...

nak join..tapi macam dah lambat jerk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...