Para Pengikut :)

Tuesday, February 1, 2011

Stalker : Adakah Anda Suka?


Bila malam je, aku start mumbling. Tak tahu lah kenapa. Ok. Best topik malam ini ialah stalker. Stalker tu dalam kamus dewan, mafhumnya ialah pengendap, lebih kepada pengintip, pengintai. Itu kalau mengikut kamus dewan yang jilid I, kalau new version, harap maaf. Tak renew-renew lagi. Jom start mengendap.


Kebiasaannya, stalker ni sering dikaitkan dengan Facebook. Laman sosial yang mendapat sambutan hangat tuh. Kalau stalker dekat blog tu namanya pengunjung bukan pengendap. Harap maklum.

Ciri-ciri stalker;
  • Lelaki/perempuan.
  • Usia mengikut umur sendiri.
  • Tidak semestinya berkulit gelap sahaja stalker, beruban pun stalker juga.
  • Mesti ada akaun Facebook sendiri, bukan meminjam.
  • Stalker ni seorang yang ingin tahu. Dan pendiam orangnya.
  • Peminat setia anda.

Apa yang stalker mahu;
  • Membalas dendam. (scary bila dengar)
  • Nak tahu tentang anda secara peribadi.
  • Minat giler dengan anda.
  • Mahu kesudahan episod cerita cinta anda.
  • Nak tahu mutual friend anda.
  • Gosip cinta anda.

Apa yang stalker dapat?
  • Dapat tahu tentang anda. Serba-serbi tahu.
  • Dah tahu gosip cinta anda.
  • Tahu Mutual friend anda dengan orang terdekat. Oh Damn!
  • Dapat cari kenalan sekolah lama. Akhirnya!
  • Dapat jodoh? Perghh!
  • Frust menonggeng apabila tahu cinta anda disunting orang lain. Ini betul-betul kecewa.

Bukan senang nak jadi stalker. Aku pun sedang mencuba. Haha. Aku stalker ke arah kebaikan. Tengok macam Fatin Liyana, aku stalk dia, dia boleh relax je. Macam tu lah bagus. Memang kami ada kimia. Senang je nak cari stalker page anda. Godek-godek Facebook tu sikit. Aha.


27 Babel:

natashacherahim said...

tak suka la stalker

nub said...

hihihi.. FL kata kat aku dia yg suka stalk ang... hihihihih

Mejuez said...

FL bagi tau aku dia suka menstalk jugak :D

Shaofie said...

natasha : kenapa tak suka stalker nih? (gaye manja) hehe.

nub : ni dah lebih. kem salam ngn FL tau. cakap kat dier, aku stalk dier balik. suruh dier poke. hahah.

mejuez : hahaha. menstalk sape? hahah

Rozuan Ismail said...

ramai orang stalker saya..dia ingat saya tak tahu dia stalk saya..hehe

nurzahidah said...

hehe..nk stalker sopi je..weee..hihi

adieyb said...

best la jadi stalker .heheee

Shaofie said...

rozuan : hahaha. giler. hawt giler!!

kak ida : boleh. terima kasih sebab berterus terang.

adieyb : mmg best.lagi lagi org tak tau yang kita ni stalker. hahaha

Yuslia Suhana said...

suka stalker ex-gf pakwe saya... keh keh

Shaofie said...

yuslia : ahaa... dah nampak dah! hahaha. cantik gambar profile tuh. mcm fazura.

Yuslia Suhana said...

thnx! eh baru pasan sy follower yg ke-888.. manyak ong maa.. xde angpau ke raya2 cina nih ;p

Shaofie said...

angpau, dah terbakorr!! xpe, berzillion terima kasih kepada fazura-wanna-be. hahahaha. panaasss!!!

Syarni Farida Shukri said...

shaofie ; mau stalk awk lah cmnie, ada takot ka??
haha ;P

Shaofie said...

syarni : dah bgtau. tak takot. hahahaha.

cik Suka Suki@Atikah Latiff said...

stalk best la sebenarnye!!err kantoi disitu kan

Syafiq Rosli said...

haha..aku ske jadi stalker weh..haha dapt tgk awek cun

ally da wunan said...

stalker yang baik ok.yang x baik tu yang prob..huh~ *peace*

Shaofie said...

cik suka suki : best kan??? hahaha. siap ade manfaat lagi.

syafiq : piq, amboih. stalk page heliza enh? hahaha. kantoiii.

ally : xbaik tuh jgn cite. cite yang baik je. yang tak baik tu lah yang boleh jadi balas dendam..fuhhh!

ally da wunan said...

yeap...tu yg blh buat gadoh tu...

Kembang Perawan 3288 said...

diam tak diam. ko la stalker aku. thnx. muah3~

Along Usop said...

haha..

awal2 dulu facebook memudahkan keje stalker..

tapi skang makin susah sebab dah makin ramai yang tuka setting profile jadi private.. =P


*oh terkantoi stalker disini..hak3

mohd zhafri said...

bahaya2...haha

nUmara... said...

best jadi stalker.. ahaha! tp xsuke org stalk kite? cane tuh... :p

Deeyaudeen Sabri said...

jiran aku ckp die suke stalk ang ! haha

eh.. lg sorang ni, tokei kedai mamak depan umah aku ni pun same ! haha

Shaofie said...

ally : ok, jgn gadoh! hahaha.

bb : ish, perahsan. aku tgk sekali dua je profile ko. oppsss.

along : kantoi kot. betul gak. skrg kne private. lebih2 ramai hackers.

zhafri : mmg bhya. ish2.

numara : jadi stalker mmg best. tapi orang stalk kite mmg scary. hahaha. setuju2.

udeen : ckp kat jiran ko,terima kasih. nt aku kasi buah limau. hahahhaa. tokei kedai mamak skali. ckp ammah! hahaha

Aiydalela said...

hahaha. tak boleh blah baca tang ayat last tu 'memang kami ada kimia'. FL oh FL < yg ni saje sis tambah. hehehhe

ekceli, best gak jadi stalker [just nak tau je] :)

Shaofie said...

sis aiyda : best kan jadi stalker? hahaha. FL pun suka distalk oleh saye. hahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...