Para Pengikut :)

Friday, January 30, 2009

between have fun-hope-happy birthday

arinih tersangat lah penat pegi membeli printer!beli kat mne lg,borong kat loyat la.disebabkan demam hoyeh2(gong xi fa cai) xabes lg,byk la kedai komputer x bukak.tp bgs gak sbb mengurangkan kesesakan lalu lintas yg mampat sendat dan padat!so,bg haku,tgk duakali round pastu tros grab.aku mmg xske lame2 tercongok(bak kate wiwin).so,everything happen so fast. aku gerak ngan best fren haku,syukri-san(yang mau entry ini dibikin la).so, otw nak smpi tuh,pelbagai la ceritera dier.yang aku x tahan cite psl MAK ELLY(erk!nan adoo tulang katenyerr..).mmg muka padang golf(hakhak).syuk klu ckp gne bahasa parsi kurun nenek moyang zaman mahatma gandhi tuh.naek seramm beta(adoo??).cam biase,layan je pic dier yang nan adoo?? (katenyerr).




( have fun )


koleksi gambar peribadi mahatma.(murka beta)

( hope )

kat sini nak amek kesempatan sket.harapan ku agar nenek kesayangan dapat sembuh dr demam yang da lame tu.hopefully,nenek dapat together ngn ktorg balik and leh ceria and I JUST WANT U TO HOLD ME CLOSELY back.get well soon;granny!

( happy birthday )

at the same time,nak wish gak kat DARLINA BT BAKRI (jiranku,schoolmate ku,sekepala ku). semoga panjang umor;mura rejeki;belajar elok2;couple cepat and kawen dulu dr aku;erk! nnt ble2 kite hoyehh2 erk.walaupon jauh di mata,kau dekat ngn uma aku.larikk!!

Wednesday, January 28, 2009

Chopstick AngPow Chopstick AngPow!

smlam ade makan-makan hoyeh-hoyeh kat uma auntie@Mrs X.kira kong hei fatt choy la nih. mmg ramai yg dtg dr pelbagai bangsa yang ade. ade india(sun),ade cina(temah dan eleza) dan ade juga melayu pure(capik).erk!yang penting aku ngn sun besorak bagai nak pecah anak tekak tejuluk keluaq (chopstick angpow).tunggu-tunggu kol 6pm stacy x dtg lagi(nan adoo??). last-last kol 9pm baru mai.erk!karaoke berjalan spanjang majlis mmg letih glr mengeluarkan kudrat dan jampi serapah untuk menjuarai tapi hasrat hanya menang untuk DUO terbaik bersama cik temah(adoo).nsb baek kokojumbo xde,hishh,klu x,bekepit je 24 jam,xde mse nak melayan adek dier nih(adoo??)hakhak.pape je lah.janji kak ann kite dah menang.kite dah menunjukkan suara angsa arnab ular gajah kita nih menjuarai jugak.ade yg jeles tuh.ish2.saba erk kak abby.belambak gmbar scandal-scandal malatop nih.meh terjah satu-satu.


sun dan meiqi.

lagak dier yang teringin untuk

merampas mikrofon dr bdk kecik tu.

lagu : matahariku (nan adoo??)


ni la yang jage CR smlm

riana ngn kak ann


xyah la komen lebih-lebih.





bro chaq! akhirnya jmpa suda.








ratu matahariku.





ish.







liza ku.laling!





kos pengacara karaoke.erk!







kak liana yg membiarkan
adeknye bermukah!
tp ktorg biase je.





kak ann kuss.
thnx for drive me back home!






geng bas mini.

notakakihidungmulut : kepada nik,jgnlah risau psl gmba anda bermukah.

Saturday, January 24, 2009

Shrimp Paste di'experiment'kan

today i nak story psl lab (jeles tgk elijah cite psl lab dier). cm xtau plak korg sume nih.aku kan amek degree sal kimia nih.so ade potensi jadi cm si elijah la (dok teperap je kat dlm lab tuh). tp x mungkin la aku jadi sebijik c dier.yela,elijah tu dier nyer lab tahap dewa ke-tujuh puluh satu,aku baru A-level (hakhak).ni adelah test-test lab aku for pirst tyme in 2nd sem.huahua.



ni dier bahan pemeluapan

kalium pemangganate


al-chemist plg berjaya



tau x ape dlm conical plask tuh?

shrimp paste - belacan (bahasa old skool)

test-test lab tuh psl titration belacan (adoo??elijah??). tgk belacan pon aku geli tp makan belacan aku ske.x mcm elijah tuh,msk lab je,ntah pape test-test ntah.hadooiii.tp pape pon elijah, U'RE THE BEST LABBERS IN THE ENTIRE LAB IN MALAYSIA. tunjuk ajar ku sifooo.

Wednesday, January 21, 2009

Buletin Lenguh

menarik sepanjang semalam (selasa : 20/1/2009)

  • rambut tocang ina menjadi bualan ramai.
  • percutian hebat ketika ketiadaan lecturer
  • pungutan referendum 'save gaza'
  • kebosanan mendengar lecturer
  • penerbit Spa Q selamat melancarkan blog
  • rekod terbaru : lecturer mengajar tanpa henti selama satu jam (2 bab abes)


berita selanjutnyaa...






rambut tocang ina
mendapat liputan meluas
sejurus lakonan si tocang dalam festival MEFEK
baru-baru ini. (adoo??)







referendum yg ditandatangani
oleh lebih kurang 10 siswa mendapat
sambutan yang amat menggalakkan
selain daripada bantuan wang yg dihulurkan.








penerbit cerita spa Q 4
datok ct dija selamat
menyempurnakan dan
telah pun merasmikan blog terbaru beliau.
sekalung tahniah dari warga kerja kami.




sekian buletin lenguh 245 pagi.
saya, ahmad shaofie
saksikan rancangan menarik sebentar nanti.

Trivia Before AJL berlangsung

Pada ari ahad yang lepas berlangsungnya anugerah juara lagu yang ke 23 bertempat di stadium putra bukit jalil.sangat teruja pada waktu itu.xde ape yang boleh diceritakan.tetapi yang penting byk bnde berlaku disekeliling ku.



appan n chie
sweet couple.
thanx appan coz larat amek n anta pulang
cumil
katenyerr..


erk.
merpati dua sejoli.
kak lianaaa...!!!




elijah wood kerandut.

Sunday, January 18, 2009

Kehidupan-ku yang suka me'nganga'!

arini sgt lah busan.aku pon dok belek2 thumbdrive dok tgk gmba-gmba lame.yela menggamit memori nostalgia la katenyerr.lagi pon aku pon dok tepikir kate elijah wood keradut tuh yg mengatakan 'aku suke nganga'.aku belek2 mmg belambak (lebih dari satu kire byk da) gmba aku tgh nganga.sejak metrik hinggalah sekarang.cm simptom je.meh kite cek satu-satu.



profile:
dimana? - di shah alam
ape kes? - jeles dgn org sebelah
jenis 'nganga' - kire nganga cemburu



profile :
dimana? - di hadapan library metrik

ape kes? - kelainan dlm bergambar

jenis nganga - kelaparan cam nk makan kepala (leh sabar lagi)



profile :

dimana? - dlm bilik kawan di metrik

ape kes? - biase la bile jmpe cermin

jenis 'nganga' - kekenyangan

(nganga tu leh muat 4 ketul ketam masak lemah elijah)

profile:

dimana? - dlm dewan kuliah

ape kes? - kalau dah bosan tu,bosan la jwpnyer

jenis nganga - kegirangan lecturer tak msok (hoyeh!)


profile:
dimana? - bilik lagi (cm xde tuka scene ape2 pon)
ape kes? - penggambaran cerita gay (aku watak pokok je)
jenis 'nganga' - biasa2 je sbb xde dlm watak

begitulah gmba 'nganga' yg sempat aku kongsikan bersama.harap elijah wood keradut paham kenapa saya bersifat demikian.pelbagai alasan sebenarnya.ahaks!.byk lg gmba 'nganga' aku nih, kang leh bejeler episod 'nganga' aku nih.biar la menjadi rahsia dan privasi aku.


out

Wednesday, January 14, 2009

tiada tajuk

semalam aku still lg demam sejuk (xtau la pe kes??). so smlm klas aku terpaksa gagahkan diri gak pegi.maklum la awal sem,wajeb lah pegi.lagipun azam baru nk g sume klas.hakhak. dahlah kulia 3 jam kat tmpt same.perghh!!panas bontot aku beb.aku mmg tol2 xtahan klu dudok kulia tmpt yg same nih.mula lah nak wat keje merapu nih.tidakkk!!arinih ade so much things happen around U.one of them was campaining for election and food festival (mm..yummy!). but klas kne pegi cam biase.


bajet good listener.


ni plak bajet paham.



yg ni plak adoo??

notahidungmulutkaki : demam xabes2. mungkin demam seseorang!

Monday, January 12, 2009

demam melanda

sejuk melanda diri
bagai angin yg tiada hentinya
menghantui diri ini
sehingga aku menyelubungi
tidak tahu bila hentinya
sampai aku muka mcm panda
tidak minum tp makan banyak
hendak tidur tapi sempat tgk muvie
makan ubat tp tidak terdaya
dikatakan perutku
sudah osmosis dengan air
kepalaku tidak seringan dulu
badan ku terasa kecil (slim la tuh)
kerja byk tertangguh
tp sempat menghabiskan 2 muvie serentak
tiada apa lg boleh dibuat
apabila
demam melanda.
notakakihidungmulut : demam secara tibanya

Saturday, January 10, 2009

someOne i called "of all"



nak di jadikan ceritera!http://nashitah.blogspot.com/ ustazah vogue gittew.. dah ade blog! perghhh!!well done and welkam to the bloggers club..gmba2 kat atas tu la pengubat segalanya.. ni nak habaq mai sket..kire nk kipas la jugakk..ustazah kami ni ajar mase sem 2 kami di metrik.. dia mmg hebat klu hangpa sume nk tau..dier klu bab2 masuk lambat kat klas,becakap dalam klas mmg dok pantang sgt..dier penah kata :
"kamu kena senyap bila saya mengajaq sebab
sekurang-kurangnya kamu dengaq
apa yg saya ajaq" katanya sambil menunding
jari kepadaku..(sbb dlm klas aku plg hingaq)
dier kalau boleh sume nk kena jaga!tp biase la kami nih F1P3 ngn F1P4 dok relax ja..smpi cukop satu sem kami dok pakat msok klas lmbt sket..dalam 5 minit ja pas klas mula sbb ktorg p bli roti goreng kat admin..smpi2 ja klas tgk2 ustzah x mai lg..nk tau pasai pa?ustzah da tau rncgn kami semua dok pakat msok lmbt.. naseb baek ustzah sporting, klu x,sorg2 dier mai pulas telinga!habis putaq semua..mai2 ja klas kami smbong dok makan balik roti tuh..perghhh!!smpi ade satu hari tuh ustzah dok kata :
" da perabih ka blom makan tuh,klas da stat
maseh dok makan lg..kuang ajaq tol la
hangpa semua nih " katanya smbil
merujuk kaum adam di kelas.
kami semua(had kaum laki je la) semua terasa..yelaa pompuan semua dah mai klas,yang kami plak pakat ramai2 masok lambat smpi ustzah plak kne tggu..ade yang paling dasat sekali gempa bumi berlaku kat klas.. tyme tuh kitorg leh tgk bdk pompuan p bukak block yg hadang antara dua klas tuh..ye laa bnde tu berat yg kami pon dok tgk ja..ustazah pon mengamukk..
" shaofie,(ade beberapa name lg) [sambil menjerit]..baguih la tuh
dok tgk bdk pompuan buat sorg2 ja..
bkn nak tlg ke hapa..
pemalass " katanya dgn menunjukkan reaksi mengamuk
tyme tu la kami semua dok tegamam sbb first tyme dlm sejarah, ustzah mara kami semua(had laki je la).. mmg terasa mendalam la(smbil menginsafkan diri)..lepas ja dr insiden ari tuh,kami semua dok janji xbuat ustzah mara lg sbb bila dier mara,gempa bumi kat metrik tu..taubat sudaa!! mase tyme last week the klas end tuh, aku ckp kat ustzah :
" ustzah!mai la klas naa..kita xpyh la blaja
sbb da nak study week nih..
kita dok tngkp gmba ja..
nnt susa da nak jmpe " kata aku kepada ustzah
" ishh..loklak la ang nih,shaofie! " kata ustzah kepada aku [kire ok la tuh]
mase tyme tuh adalah kenangan aku yang terindah sgt..sbb byk yang aku pelajari tentang erti hidup sebenar di perantauan..persepsi aku sbenar tentang seorang ustzah mengajar aku segalanya..walaupun ajaran nye hanya untuk seketika tetapi masa yang diluangkan bersama membawa sejuta erti dalaman terhadap kami semua.. last word :
" we love u ustzah " kata kami kepada
ustazah tercinta; ustzah nashitah

arigatou ARY-san and LAURA-chan (not forget LEJA-chan)


doumo arigato
tak sangka lobess pura-pura letak nama aku di saat-saat akhir..
n kak laura plak begitu bersungguh-sungguh sekali.
tidak ku lupakan kepada eleja wood ku..
(cm ne la aku leh lupe nme dier..matilahh)
thanx to three of them.
sori sbb baru terima darjah pengurniaan mahkota parade nih.
sori jugak ditujukan kpd elejah sbb x pasan ade ko bg award!cori..
(ucapan ala diva)
" terima kasih org kampung di teluk bijih
mak ayah.
abang kakak
makcik-makcik yang penat bertungkus-lumus memasang banner
di area uma lebai dan di tiang-tiang lampu jalan
walau diherdik dan dimaki
akhirnya dapat juga hadiah yg 'wow' nih.
tak lupa juga kepada penaja makananku, beras jati
set pinggan mangkuk dapor rumah
gas petronas....
dan akhir sekali..
kipas yang byk support saye dr blakang
(u scratch my back,i scratch it back later)
espesially sopifantasticmalatopgiler.com
thank u soo muchh..
luv u all "
notahidungkakimulot : pakse diri xmo bg sesape award nih. mood ketamakkan!

tagged from mia-pnyer-husband-to-be!



ni la tagged dr nik.
baru skrg aku wat.
xde mse b4 dis.
so here it goes the rules
Tag: Rules and Regulations :
1. Apabila telah terpilih dengan malangnya (malang?) silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.
2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.
3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal
4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi, tetapi tak dapat.


answer:
one : saya bongsu
two : saya lahir bulan february
three : kuat memberontak
four : suke internet so much (dying without them)
five : hate flavor choc but love vanilla
six : tido bia lewat, coz malam masih muda
seven : gossip is my life
eight : sgt benci orang hipokrit (esp women)
nine : hate books
ten : love japan
eleven : dah gian nk kawen (giler menghoyan da)
twelve : life without philosphy is meaningless
thirteen : family come first
fourteen : metrosexual is the way i am
fifteen : friendship cannot be trusted (this could be sometimes)
sixteen : suke dreaming yg bukan2 (leh jadi dejavu)

10+5+1 people i want to tagged :
yong
ya
baby sherrina al-baghtar
hani fadzuin abd razak
farah ain rahmat
ff
wan aliaa mursyida
zati
echa
atokk
mimin
sheeda
kos
wann
chie
appan

Friday, January 9, 2009

Start 2009 with tagged vivi.

Put your player on shuffle.
Answer the question with the song you got.
Don't cheat, even if it doesn't sound right!
What does your mum said when she yelled at you ?
You and me - lifehouse
you and me cannot be separated!ahaks.
Your dad pokes you in the head, what will you say to him?
I stay in love - mariah carey
i will always stay in love.
Your best friend punches you in the arm, what will he say?
Now or Never - HSM3
got to be kidding me.
Someone fall in love into you at school, what will she say?
It's all about you - McFly
its always bout u babeh!mslhnye ade ke?
You worst enemy walks up to you, what will you say?
T-shirt - Shontelle
not so match!hiks.
You are walking down the street at night and meeting stranger, what will he say?
Andai ku tahu - Ungu
"andai ku tahu..
ble ko dtg di situ.."
You see your pet, what will you say to her?
Hot N Cold - Katy Perry
" coz ur hot n ur cold..
and yes then u no..
u in and ur out..."
Your favorite teacher comes to you, what will she say?
Terima Kasih Cinta - Afgan
bkn actually kite ke ckp terima kasih cikgu..
tebalik suda..
What song do you play when you are...
Happy..
Time of my life - David cook
yeahh..
"this is the time to be..
time of my life "
Sad
Low - Flo-rida feat T-pain
matching ke??
leh la kot..
tyme sedih low la kann...
xgittew??
Depressed
Ada Untukmu - Nubhan
x seswai..
x msk langsong..hiks
In Love
Blind - Lifehouse
yeah! love is blind..
mmg buta la spe xnmpk..
Missing someone
Hanging by a moment - Lifehouse
seswai glr..
klu da missing tu mestilah hanging seketika..
tp never been in love la..
so no experience so far..
Having a bad day
Fall for you - Secondhand serenade
bkn bad day song.
ni cam missing someone and cm nk luahkan perasaan..
xkne xkne..nextt..
Trying to go to sleep
I'm the lucky one - Anuar Zain
seriously this is my song nk sleep..
mmg tetido siot..
try this!
Really really hyper
Ingkar - BCL
" semestinya aku mencintai..
seharusnya aku menyayang..
oh maafkan jika semua yg ku berikan untuk mu.."
xkne langsong..
What song was being played when you were...
Having your first birthday
Cinta dalam hati - Ungu
mksd dier niat dalam hati..
yela kne gak make a wish..
tu la mksd dlm lagu tuh..ahahha
Going out with your first girlfriend
Take a bow - rihanna
perghhh!!so nott...
pehal lak aku kne tunduk kat dier..
nonsense..not at all..
Getting married to...
Ku mahu - Dato Siti
" ku mahu..kawen weyhhh!!!"
When you're having your first kid
Cinta ini membunuhku - d'massive
lg xkne..
nk dpt anak pastu lagu bunuh2 plak berkumandang..
x meraikan langsong..
nk lagu marhaban...hahhaa
no need to tagged spe2..
tgk cam sume smgt blk nk wat tagged yg pelbagai nih..
amek mase nih..
btw vivi..
hamek ko..
da siap suda tagged ko!hiks..
.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...