Para Pengikut :)

Sunday, August 14, 2011

Tentang Ashraf Haziq.


Assalamualaikum dan Selamat sejahtera diucapkan kepada korang semua. Amacam sehat? Alhamdulillah kita dah fasa kedua dalam bulan Ramadhan. Pejam celik je dah nak pertengahan puasa. Cepat masa berlalu. Ok, dikesempatan ini aku nak ucapkan selamat sembuh kepada Adik Ashraf Haziq yang merupakan salah satu mangsa di pertempuran kecil di Kota London. Sebelum ini, video rakaman kecil merakamkan aksi sekumpulan dipercayai warga England ingin membantu kecederaan kecil yang dialami Ashraf di tepi jalan. Tetapi pertolongan itu hanyalah sementara dan ditambahkan lagi, mereka mencuri beberapa benda di dalam beg Ashraf iaitu PSP (Playstation Portable) dan wallet. Keadaan muka Ashraf yang berlumuran darah tu dibiarkan begitu sahaja tanpa perikemanusiaan.

Ashraf pada mulanya dibantu oleh beberapa warga England.


Lalu mereka mencuri beberapa benda berharga di dalam beg Ashraf.


Tindakan itu dikatakan memalukan dan tidak berperikemanusiaan. Ashraf kini masih stabil di wad Royal London Hospital dan beru sahaja selesai pembedahan untuk rahang giginya yang patah.

Ashraf di hospital.

Dengan itu, kita sebagai rakyat Malaysia, aku mengharapkan iringan doa kalian untuk memberi kekuatan kepada dirinya. Ucapan selamat sembuh dalam pelbagai bentuk juga boleh dibuat dan dihantar ke supportasyraf@foreignstudents.com ataupun anda boleh meriahkan lagi hashtags di twitter (#somethingniceforasyraf atau #getwellsoonashrafhaziq). InsyaAllah, walaupun sedikit sumbangan korang semua, tetapi sangat berharga untuk melakarkan senyuman di wajahnya. Dan untuk itu, aku ada buat video khas ucapan selamat sembuh mewakili seluruh rakyat Malaysia kepada Ashraf Haziq.


Harap dapat memberikan senyuman kepada dirinya.
Korang boleh juga memberikan kata-kata semangat di ruangan comment di YouTube!



"Selamat Sembuh Ashraf Haziq"





Suka entry ini, jom like.

17 Babel:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Waaallaahh..soooo tomei2...:D

Kat akak takmo buat spesel dedication gak ke..akak pn dok uk gak..ahhahaa..

Yaa..sama2 kita doa dia sembuh..cian..baru sebulan sampai uk dah kene hadapi pengalaman scary begitu..!

p/s: errr..kat minit 48 tu..terlupa skrip kah..ekeke..apa2pun..shaofie mmg maintain kiyut!:D

Shaofie said...

wah! kak ann!! kiyut? takpe, asalkan msg saye sampai untuk dia. Akak pun jgn lupa jga diri, hiasi peribadi. Cepat2 balik Malaysia tau.

Tasha said...

wahh..... kemain lagi dia~ gitu rupanya bila shaofie berkata-kata...

Wani said...

salam Ramadhan Shaofie :)

Amirah Suhana said...

semoa asraf cpt sembuh. amoiii video.hehehe

NABILA said...
This comment has been removed by the author.
NABILA said...

sorry. namenye asyraf haziq. bukan ashraf ye :)

Shaofie said...

@Tasha

gitulah cik tasha oi. Hehe.

Shaofie said...

@Wani
Kak waniii!!! Konnichiwa? amacam ramadhan di Nihongo? Salam ramadhan juga.

Shaofie said...

@Amirah Suhana

Thnx mira. Semuga dia cepat sembuh yea.

Shaofie said...

@NABILA

too much alphabetical error. UK says asyraf, and malays said Ashraf. Im so sorry if any mistakes on that name. Takpe, janji niat tu yang penting. Kasi dia sembuh dan smile. ;)

Kembang Perawan 3288 said...

kesian gak. baru taw pasal budak ni. aku ngat tengah buat filem. kuat sikit ashraf tu..kmpem masuk A-team 2. hehe.

cik dot said...

hopefully die dpt sembuh cpt. ^^~

yaya | mohd said...

wahh!!bstnye..siap ade video lagi ni :)
gud2..
btw,,hopefully asyraff cpt smbuh,,aminnnnn

Cahaya Kehidupan said...

Semoga asyraff cepat sembuh.,..amin...

HEROICzero said...

ingatkan anwarHadi tadi . hue hue hue .

Scarlett O'Hara said...

Orang London pun agaknya malu tengok perangai mereka yang tak bertamadun mengambil kesempatan atas Asyraf.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...