Para Pengikut :)

Saturday, August 20, 2011

Dari Paris ke Tokyo, Bawa Serunding.


Dah seminggu aku ada kat Kota Paris, menjejak kaki buat pertama kali. Nothing much that I can say about Paris. Jewellery, diamonds and pearls, semuanya telah termaktub di negara mewah tu. Dan sekarang ni aku tengah menunggu flight ke Tokyo di Lapangan Terbang Charles De Gaulle. Sekarang dah pukol 1230 malam di Paris. Cuaca pun agaklah sejuk, betul-betul menduga iman aku. Nampaknya aku bersahur di dalam flight je la.


Oh, lupa nak bagitahu. Flight aku ke Narita, Jepun agak lama dan akan berenti semula di KL sebelum take off to Narita. Sebab takde flight terus dari Paris ke Tokyo. So, kena transit kejap. Tapi bila check balik kat flight tiket aku, before nak take off ke Narita dari KL, 5-6 jam gak delay. So, nak makan pun tak boleh sebab puasa. Mungkin tidur dekat airport ataupun balik rumah kejap, boleh? Borak-borak dengan stewardess pun 'cara' gak. Oh ya, tujuan aku ke Tokyo sebab nak jumpa saudara-mara kat sana yang dah lama terpisah. Aku ada darah kacukan Jepun tapi bukanlah sampai tahap kacukan Maharaja dia lagi. Nak kasi dorang rasa serunding yang aku bawa kehulu kehilir ni. Nak bawa belacan, kang kena tangkap dengan polis, suspek aku bawa dadah pulak. Tak pasal-pasal.

beginilah rupanya serunding dari Malaysia aku.

Ok, memang terliur kan? Nasiblah. Penat aku menunggu flight ni. Btw, aku ke Tokyo ni juga sebab nak kasi serunding dekat Kak Hanis (Blog Hana Sakura) dengan Kak Wani (Blog Loaded Smile). Mak pesan bersedekah sesama kita. Nun jauh aku datang nak jumpa dorang. Dah la aku datang sorang je, kira solo-vacation nih. Pastu pulak ke negara yang aku susah nak berkomunikasi. Harapkan arigatou dengan ohayou je lah. Haha. Selebihnya aku taramlah suzuki, yamaha, pokemon, digimon semua. Kak Hanis duk dekat Sendai, Kak Wani pula sekarang kat Hiroshima. Jap aku google.


Mak aih, jauhnya. Sou desu ka? Boleh pitam aku macam ni. Takpe-takpe, rilex dulu. Mula-mula aku g rumah saudara aku dekat Tokyo dulu, lepas tuh suruh la dorang jadi driver aku jap g Sendai, baru hantar pergi Hiroshima lepas tu baru patah balik g Tokyo sebab aku nak fly back to KL pun kena g airport sana. Serunding punya pasal. Tapi aku kena bermalam dekat rumah dorang la ni? Tapi Kak Hanis dengan Kak Wani ade kelas setiap hari, macam mana ni? Aku lepak je la rumah dorang. Masak rendang sushi pun sodap nih. Tak pun sushi masak kicap. Wow. Nanti pandailah aku calling dorang kat sana. Ok, aku dah tak sabar ni nak take off dari Paris. Jumpa kakak-kakak disana. Eh jap, mane boarding pass aku? WOII!!!! (sambil mencari tiba-tiba....)





PPPAANNNGGGGGG!!!!!!! (ditampar)










Mak : Bangun sahur!!! Ape ni?!! Dah nak dekat Imsak tau tak?
Aku : Ohoiii. Ala... Takkan mimpi lagi..???? Serunding mana mak?
Mak : Serunding kepala hot kau, makan nasi dengan telur kicap je. Cepaaatt!!!
Aku : =.=" (Lepas sahur, aku sambung mimpi ke Tokyo balik) Hehe.





Suka entry ini? , jom like ;)

18 Babel:

Wani said...

I got another house in Toyohashi la dei..much nearer to narita what :p and the house is now empty sbb my husband kt jakarta.u can continue `dreaming` over ter:P

selamat bersahur dik ^_~

yaSMin said...

hehe cerite sopie best!!!!

~ i K i N ~ said...

aku tertipu. =.="

al_hakim said...

haha..tak bce doa ni..sampai tokyo ye..

❤ мιzz-уαуαιєуα ❤ said...

. ades aii !
kne tipu meyh !
haha !
btw best mmpi mcm t00 !
haha !

Kathy Tuah said...

adeh! aku tertipu -.-'

Paris Hilton (xila) said...

ah benci2...
bru nk tnya hows paris???
ngeee

Hanis MY said...

Jgn lupa singgah Sendai

Hanis MY said...

tak sampai2 pun..lama tunggu hehe...kepingin serunding ni...

Munna said...

pndai btul olah cite eh...macam real je...mimpi rupanya =.=*

* HeeBum * said...

beria2 baca n pikir kenapa flight singgh blk kl.. haha. aigoo.. skali mimpi.. ish2

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Baru nak sound..aikk dah sampai paris tu tak pandai2 nak belok ke uk kejap..?

Sekaliiiiii..

*Ade yang nk kene piat tinge ni karang..hihihih

Aku Ibu Muda said...

grrr....dah eksaited ni :p

Ros Anisza said...

tipu ke???ingat betul2 pergi tokyo bawak serunding...

Wadi AR said...

kene pang tuhh. hebat

Kamalia said...

Haha..tipah trtipu.igtkn kalu betul nak pi sendai,bolela terus ke ats singgah kat iwate pulok.nk la jugak rs serunding tu;)

DANISH ANAK SANGGIN said...

tertipu siot

~marlia maya~ said...

haha...naissss sgt2....seyes tertipu kot...k0npius gk,apsal transit kt malaysia...wakakaka :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...