Para Pengikut :)

Saturday, January 23, 2010

Misi Selamatkan Shaofie.

kenapa,kenapa,kenapa?
tiba-tiba baru nak belaja word tu kan?

aku masih sayangkan dia,
tapi adakah diri ini akan sentiasa memaafkannya?

dia sering tanya;
'apa salah dia?'
aku tak mampu nak jawap apa-apa.
aku cuma perlu yakinkan diri.
bahawa ini kenyataan,
bukan cobaannnn,

mama selalu kata,
cuba kuat,
tapi aku melawan katanya,
'sampai bila?'

dalam diri aku,
'dia dah banyak pengalaman,
apalah salahnya ikut kata dia'.
tapi ini aku, bukan dia,
kenapa perlu ikut kata orang.
eloklah tu,
kiri kata pergi,kanan kata jangan.

bagaimana nak lupa?
perlu ke aku beli buku 'LOVE FOR DUMMIES??'
aku nak cuba baiki,
tapi secara hakikinya,
aku tak boleh.
sebab apa?
sebab aku tak boleh terima kenyataan.

sekarang,
mana impian kaw nak kawen anak raja?
mana puteri santubong kaw?
mana angan-angan pelamin indah kaw?
musnah sopi,
MUSNAH
setakat cakap besar je,
bukan setakat takde habuk,zarah pon tak layak lekat.
kaw cuma cakap orang je,
tapi diri sendiri tak maw ukur,
bila orang tanya nak kawen,
aku jawap takde calon,
tapi isu, belambak nak kawen sana sini,
tolong sedar.
pastu tiba-tiba nak create wedding org dengan jadi planner,
"no wonderlah my fren pun tak nak dengan planner aku"


readers;
semangat aku hilang.

2 Babel:

EzsulhAR said...

Hi oink oink! Haven't heard from you for quite some time.
You gotta be okay :)
Stay strong whatever it is.

Shaofie said...

dah cukop strong..
tapi tak mampu melawan kenyataan..
perhaps someday aku kne wat annoucement kat kdo mengatakan yang aku datang kat cafe ko baru kaw turon..hahaha.
tu laa..kat fak pon dah xpenah jumpe dah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...