Para Pengikut :)

Monday, February 27, 2012

Lisa Surihani Mengamuk.


Potret kau dulu, menghiasi dinding rumah aku. Tersusun rapi. "Posing kau cantik", itulah first impression aku. Aku tak posing pun takpe, sebab kau dah terlalu cantik untuk menghiasi ruang kosong itu. Favourite photo aku adalah ini:

Tiba-tiba bingkisan kaca terhempas..


[flashback]

Lisa
Kenapa dengan you ni? Can't you appreciate what i've done to you?


Shaofie
Yes! yes. I bersyukur dengan segala kemewahan ini. Tapi you bertindak terburu-buru.


Lisa
I? bertindak terburu-buru? atau you?
(Lisa campakkan gambar)


Shaofie
Huh? Apa semuanya ni?
(gambar ini)

Shaofie
Listen, Lisa. Ini gambar I shooting dengan Maya baru-baru ni. Scene tu perlukan macam ni. I have to be professional.


Lisa
Professional konon. Itu gambar dalam genggaman you tu apa? Tell me!



Aku cuba untuk tidak berikan gambar dalam genggaman itu, namun Lisa berjaya merampas segala yang tersirat. Aku gagal menghalangnya.



Lisa
(menangis - menyesal)

Lisa
Ini gamba bila?


Shaofie
Masa kita hampir nak bernikah. Your mom cancel last minit. I yang hampir menangis.


Lisa
(berderai airmata)


Shaofie
Maafkan I, Lisa. I terlalu sayangkan you tapi Ini bukan takdir kita.


Lisa
(marah-menangis)
You salahkan takdir atau you pengecut untuk berusaha?


Shaofie
Sorry, Lisa. Your mom smarter than a fifth grade! I lose disebabkan I tak memenuhi ciri-ciri yang your mom mahukan.


Lisa
Mulai sekarang kita putus. P-U-T-U-S. Keluar!! Keluar!!!
(sambil menunjukkan pintu keluar)


[Flashback tamat]


Lamunan aku disentak. Titisan air mata, aku lap terus tanpa sebarang kesan. Sambil memasukkan gambar-gambar Lisa dengan rapi kedalam kotak simpanan untuk melupakan dia. Aku harus bina hidup baru.



Maya
Tengok apa tu bang?


Shaofie
(menghulurkan gambar)
Ni haa. Sweet kan?

Mereka sama-sama merenung ke arah langit itu tanpa berpatah balik memikirkan masa lalu.


Anyway,
(airmata berderai laju-laju)

14 Babel:

Rozuan Ismail said...

sweet je entri nih.amboi, lisa kau nak,maya pon kau nak ye

Shaofie said...

hidup kena tamak bro! lisa no more!

KiNa said...

hahahaha,..ngek toll,...

Tengku Nizam said...

hahahaa, mgamuk lisa ko nak kawen dgn maya, ahaahaa

aira shahira azmi said...

hak3..funny gile!anyway,kreatif taw:)

amir07_johor said...

HAHAHA

acheeqa farhana said...

hahaha..kreatifnyeee...terbaikkk...hehehe

era kecik said...

haha . pandai edit gambar :)

:: selamat pengantin baru Yusry ngan Lisa Surihani :)

Farah Hanis said...

Haha, bukan main lagi...

Natasya Naslin said...

entry ni... bahahahaha =p

x pasal2 member sbelah sound, tergelak sorang2 haa.. adei, xpe2.. now lisa dah dgn yusri =) hahaha

butterfly said...

hahahah... bukan maen lagi...
nak yang hok lawa putih gebu je..


:)

nancy anisa said...

hahaha..lawak sgt..
nice editing!

ijam ismail said...

bw here..
haha..lwk la..

zulhilmi tempoyak said...

hoi.. ble nk update ni. hahaha

xkn putus cinta tros xnk update kot..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...