Para Pengikut :)

Wednesday, February 22, 2012

Pra-Tonton Adnan Sempit 2 [Review]


Selesai sudah berlangsungnya Majlis Pra-tonton cerita kelahiran MIG untuk sekuel keduanya iaitu Adnan Sempit 2. Mana tak meriah, David Teo pun ada sekali. Sasarannya adalah 10 juta penonton. Here are some review in my opinion.


Storyline
  • Permulaan yang baik - menyambung kisah Adnan yang lepas tetapi pembaharuannya adalah dia diterima bakal bapa mertuanya.
  • Klimaksnya dimana Adnan perlu memenuhi segala syarat-syarat bakal bapa mertuanya yang dilakonkan oleh Sutradara Ahmad Tarmimi Siregar dan Nadia juga perlu membuktikan bahawa dia sudah cukup bersedia menjadi seorang isteri iaitu pandai memasak, mengemas rumah dsb.
  • Penggunaan kata ganti diri Adnan dan Nadia ialah "mama dan papa" sangat kelakar okey. Tapi itu satu punchline yang menarik.
  • Kewujudan watak Fendi pula adalah untuk menggoyahkan lagi percintaan Adnan dan Nadia tetapi wataknya adalah lembut (yang tak menjadi). Namun terdapat scene yang boleh diklasifikasikan sebagai kurang-sesuai-tontonan.
  • Terdapat tanda tanya pada kesudahan cerita Wawa dan Bobby. Seolah-olah kewujudan watak itu tidak memberi impak kepada penonton dan cerita mereka tersekat seketika tiba-tiba je dah happy-ever-after. Itu yang peliknya.
  • Watak Angah yang hanya tempelan juga merupakan satu watak penaik kepada cerita ini sebab tak sia-sia dia belajar lawak. Tapi gatalnya kemain. Haha
Overall Review
  • Tontonan yang sesuai untuk lapisan masyarakat.
  • Non-stop gelak.
  • Elok untuk mantapkan bahasa inggeris korang.
  • 4.5 bintang. (Sekuel terbaik der!!)
Moment-waiting-for.







Setepek wa kasi lu der.



Serbu lah wayang malam ni jugak!

5 Babel:

Aizardt41 said...

okay abg aizat jeles! wekkk :D

Shaofie said...

Hahaha. Terpegi pra-tonton dia. hahahaha

efa said...

waah2 best dpt pergi pratonton lg hehe jeles T__T haha

~eZmALiZa~ said...

pergh, best gile ko sopy! mcm mane boleh dapat pegi ke pra-tonton nie babe? jeles aku!

xpela,nanti aku tgk la movie ni cmne..best ke x ke... :D

zakirul rahim said...

jeles tahab gaban..haha! mesti tengok nanti..serbuuu wayang!! huga huga huga huga..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...